Skip to main content

Tadić: Nova vlada ima pravo na šansu

Vojvodina 28. јун 2012.
< 1 min čitanja

Predsednik Demokratske stranke (DS)Boris Tadić izjavio je da nova vlada ima pravo na šansu, ali da je pitanje da li ljudi koji danas upravljaju Srbijom, imaju dovoljno znanja i iskustva za rešavanje svih ozbiljnih problema.

„Zaslužuju šansu, ali videćemo kakav će biti rezultat“, rekao je Tadić novinarima na obeležavanje slava Srpskog pokreta obnove Vidovdan.

Tadić je kazao da je danas prestalo da važi strateško partnerstvo DS sa SPS i Ujedinjenim regionima Srbije, za koje je naveo da imaju novu politiku i novu ideologiju.

Tadić je rekao da je od početka pregovora o formiranju nove vlade problem bio u tome ko će biti premijer i dodao da DS nije htela da Dačiću da to mesto.

Tadić je odbio da odgovori na pitanje o tome da li će podneti ostavku na mesto predsednika DS.

Predsednik DS je rekao da nije tačno da je od njegovog stranačnog zamenika i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa tražio da raskine koaliciju sa SPS u Beogradu i dodao da DS neće žuriti sa odlukama o koalicijama na lokalnom nivou.

Upitan kakav je bila strategija DS, ako joj je njen strateški partner SPS „okrenuo leđa na prvoj krivini“, Tadić je odgovorio da strateška partnerstva u politici nisu večna i da je danas prestalo da važi strateško partnesrtvo DS sa SPS i Ujedinjenim regionima Srbije za koje je naveo da imaju novu politiku i novu ideologiju.

(Beta)