Skip to main content

Tadić: I opozicija ima odgovornost za stanje u društvu

Info 31. мај 2021.
< 1 min čitanja

Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije (SDS) Boris Tadić izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije jedini kriv za loše stanje u društvu i u opoziciji i naveo da i opozicija snosi deo odgovornosti za to.

Tadić je za N1 rekao da opozicija mora da se ujedini ako želi pobedu na izborima.

On je rekao da Aleksandar Vučić u socijalnom i medijskom smislu drži pod kontrolom stanovništvo „perući mozak većini građana, govoreći da su laži istine“, a sa druge strane vrši presiju na opozicione partije da ne mogu da podignu svoju infrastrukturu, koja je uz lidera i mobilizacija građana neopohodna da bi neko pobedio na izborima.

„Opozicija mora da se ujedini. Predlaže se ujedinjavanje svih u opoziciji – to je model koji može nekad da da rezultat – ja nikad nisam pristalica tog modela“, naveo je bivši predsednik Srbije.

On je pojasnio da pri takvom ujedinjenju ono što se dobije na jednoj strani, izgubi se na drugoj.

„Zato je bitno napraviti koherentne koalicije, koje ostavljaju uverenje da će potrajati, a ne koalicije za koje i sami građani, pa čak i lideri tih stranaka znaju da će se raspasti odmah nakon izbora“, kazao je.

Zato je, kako je dodao, predlagao da se ujedine i dogovore ko će koju ulogu imati da bi pobedili.

Komentarišući pristupanje SPAS-a Aleksandra Šapića Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i postavljanje Šapića na mesto potpredsednika Upravnog odbora SNS, Tadić je rekao da je Šapić opasan kandidat.

„On je stekao određena politička i tehnička znanja u Demokratskoj stranci. On je veoma vredan čovek“, rekao je Tadić dodajući da su Šapić i on dugogodišnji prijatelji.

(Beta, Foto: N1)