Skip to main content

Sutra na aukciji devet vojvođanskih preduzeća

Info 17. апр 2008.
< 1 min čitanja

lova.jpgAgencija za privatizaciju Srbije organizovaće sutra u Novom Sadu aukcijsku prodaju društvenog kapitala devet preduzeća iz Vojvodine. Najveću početnu cenu ima holding kompanija „Marko Orešković“ iz Apatina, čiji društveni kapital će biti ponuđen za 28,4 miliona dinara, uz obavezu kupca da dodatno investira minimum 3,36 miliona.
U preduzeću je zaposleno 130 radnika, a najvažnije delatnosti su projektovanje građevinskih i drugih objekata, inženjering, rušenje objekata, zemljani radovi i montaža krovnih konstrukcija. Početna cena Fabrike montažnih i prostornih elemenata iz Bačke Topole iznosi 7,5 miliona dinara, uz obavezu kupca da investira još 4,1 milion. Najvažnija delatnost fabrike je proizvodnja montažnih sanitarnih kupatila, tuš kabina i WC kabina.
Preduzeće Dimničar iz Novog Sada biće ponuđeno po ceni od devet miliona dinara. U preduzeću je zaposleno 15 radnika, čija delatnost je čišćenje dimnjaka, hauba, parovuka i kotlova. Na sutrašnjoj aukciji naći će se i četiri veterinarske stanice. Početna cena Veterinarske stanice u Adi iznosi 8,4 miliona dinara, u Bečeju i Baču iznosi po 5,5 miliona, dok je početna cena Veterinarske stanice u Kanjiži 450.000 dinara.
Kapital grafičkog preduzeća Grafika iz Titela biće ponuđen za 1,37 miliona dinara, dok je cena preduzeća za izvođenje građevinskih radova Gradnja iz Novog Sada 323.000 dinara.
Gradnja nema sopstvenu imovinu, a od opreme poseduje putničko vozilo i kamion. U preduzeću su zaposlena četiri radnika, a tokom 2005. i 2006. godine Gradnja nije imala poslovne prihode i rashode.

(Beta)