Skip to main content

DSS: Čankova Liga otvoreno za secesiju

Autonomija 17. апр 2008.
< 1 min čitanja

Vojislav KoštunicaČlan Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije Bogdan Laban u četvrtak je ocenio da se „Čankova liga u Subotici otvoreno zalaže za secesiju i kosovski scenario Vojvodine van okvira Srbije“.
Laban, koji je i predsednik subotičkog odbora DSS, time je prokomentarisao izjavu člana Izvršnog odbora LSV Aleksandra Kerekeša – da je „akcija Kosovo je Srbija masovna histerija i vređanje države“.
„Kerekeš otvoreno izražava u Subotici separatističke stavove o budućnosti Vojvodine traženjem zakonodavne, izvršne i sudske vlasti u pokrajini, što je direktno zalaganje za Vojvodinu van okvira države Srbije“, kazao je Laban i podsetio da „o secesiji govore i ovi iz LDP-a Čedomira Jovanovića, a on je odavno prežalio Kosovo“.
Istakavši da DSS hoće u Evropsku uniju sa Kosovom u Srbiji, predsednik subotičkog odbora te stranke je naglasio da odnos snaga treba menjati i na lokalnom nivou jer „to traže građani, najviše zato što teško žive jer se lokalna uprava reketaški odnosi prema investitorima u Subotici“.
„Zato nam investicije iz grada beže, a najčešće i ne stižu“, kazao je on i dodao da Subotica odavno zaostaje u razvoju, grad je raskopan, pun građevinskih skeleta i bez izgleda da se investicije srede.

(Tanjug)