Skip to main content

Subotička Hera – kraljica svih Srba i Bogova

Autonomija 25. mar 2013.
2 min čitanja

Subotička vlast na izdisaju je već osam meseci rastrzana između raspodele gradskog plena i raspada koalicije.

Predstavnici vladajuće koalicije, temeljnim raspoređivanjem partijskih kadrova, zadovoljavaju svoju trenutnu prostu i besramnu finansijsku glad, a u slučaju da funkcija manjka, brže bolje, niču nove.

Postavljanjem politički-ovisnih i nestručnih kadrova na odgovorne funkcije, u Subotici je, osim rušenja secesijskih objekata, na snazi i institucionalno urušavanje ostataka zdravih i, još uvek, funkcionalnih delova javnog sektora.

Dragi Subotičani, ako ste diplomirani ekonomista i pripadate, recimo DS ili malim strankama poput DSS, PUPS… koje, u praksi, na izborima ne mogu da dobace ni do cenzusa, bićete oberučke prihvaćeni i smesta primljeni na direktorske funkcije: u Zoološki vrt, Centar za socijalni rad i slična bogougodna javna preduzeća. Bez pravednog javnog konkursa, naravno.

Međutim, ipak je nešto ujedinilo predstavnike, široke nam, koalicije i opozicije.

U organizaciji izvesne NVO “Hera” iz Subotice, u sali Nove opštine u Subotici su, u nedelju, 24. marta, uručene plakete i priznanja “Subotički Oskar polularnosti” za 2012. godinu.

Kako prenose lokalni mediji, “Oskari popularnosti su dodeljeni uspešnim građanima Subotice koji su se istakli u svojim profesijama”. Na koji način se većina ovih dobitnika istakla, ostaje nepoznanica.

Presrećni dobitnici prestižnih i, ničim izazvanih, dragocenih Oskara su: direktor filijale “Dunav” osiguranje Nebojša Crnogorac i novoizabrana direktorka “Apoteka Subotica” Olivera Radnić (DS), proglašeni za najpopularnije Subotičane u 2012. godini, dok je za najpopularnijeg inovatora proglašen počasni građanin Mađarske koji se ističe u magnetoterapiji Rudolf Vojnić Tunić. (!)

Organizatori ovog gradskog Cirkusa su “visokopoštovana braća Srbi” iz NVO „Hera“ iz Subotice (opširnije o multinacionalnoj zaveri protiv Srba, kao i organizovanom proterivanju Srba od strane mađarsko-hrvatske katoličke koalicije, zatim, o junačkoj odbrani i spašavanju časti srpstva i svete otadžbine, videti ovde) i generalni pokrovitelj „Dunav“ osiguranje, koji su, prema verovanju prisutnih i širokog auditorijuma, omogućili građanima da telefonom predlože kandidate iz svih oblasti. Zatim je “specijalni žiri”, na osnovu nepoznatih kriterijuma, uobličio i napravio konačan spisak srećnih dobitnika subotičkog Oskara popularnosti.

Od humanitaraca do oskarovaca

Direktor filijale „Dunav“ osiguranja u Subotici Nebojša Crnogorac je ovom prilikom sebe odlikovao Oskarom popularnosti i samoproglasio se najpopularnijim građaninom Subotice (ličnost godine) koji je igrom slučaja društveno, politički i sportski funkcioner grada Subotice.

Specijalne počasne plakete grada dobili su i gradonačelnik Subotice Modest Dulić (DS), predsednica Skupštine Subotice Marija Kern Šolja (SVM) i Načelnik Severnobačkog okruga Nikola Repac (SNS), čije prisustvo na ovoj ceremoniji, očito, nije bilo od presudnog značaja.

Za angažovanje u novinarstvu, subotički Oskar popularnosti nije zaobišao ni jedan deo novinara i urednika koji pretežno parazitiraju na finansijskoj sisi lokalne samouprave. Naša gradska vlast se ponosi činjenicom da je Subotica, po darivanju gradskog novca lokalnim medijima (komada 14), drugi grad u Vojvodini.

Zatim su precenjeni Oskari dodeljeni i raznim privrednicima, nastavnicima, sportistima, političarkama i političarima (od DS, preko SVM, do SPS i SNS), poljoprivrednicima, učiteljima, pedagozima, muzičarima, advokatima, lekarima i svima onima čije se ime bar jednom provuklo kroz naša sredstva javnog informisanja, kako se mediji popularno, ali opravdano i zovu.

Natalija Jakovljević (Autonomija)