Skip to main content

Štukan: Zabrana da uđem u Srbiju i zabrana Nenadu Jezdiću da uđe na Kosovo imbecilne

Info 04. јул 2024.
< 1 min čitanja

"Jedino koga glupi Srbi mrze više i od muslima i od Hrvata su pametni Srbi, oni bi ih sve najradije streljali, ne mislim da preuveličavam".

Glumac i pisac Feđa Štukan ocenio je za današnje izdanje nedeljnika „Radar“ da su zabrana njemu da uđe u Srbiju i zabrana njegovom kolegi Nenadu Jezdiću da uđe na Kosovo „imbecilne“.

Na pitanje da li veruje da je toliko moćan i opasan po državu, Štukan je rekao: „Verujem da se oni ozbiljno bave državnom bezbednošću i da su vrlo profesionalno i detaljno procenili rizik, ako kažu da sam opasan, onda sam opasan“.

Kako je rekao, jasno mu je zbog čega je opasan za Srbiju, ne za Srbiju samu po sebi već za nacionalizam.

„Ako mene pitate ovde žive dva potpuno različita naroda, oba se zovu Srbi, ali toliko su drugačiji da zapravo nemaju nikakve sličnosti. Postoje pametni Srbi i glupi Srbi. Jedino koga glupi Srbi mrze više i od muslima i od Hrvata su pametni Srbi, oni bi ih sve najradije streljali, ne mislim da preuveličavam“, istakao je Štukan.

On je dodao da ga zovu prijatelji, među kojima su najznačajnija imena filmske industrije u svetu, koji su planirali projekte u Srbiji i pitaju šta se dešava tamo, da li im je bezbedno da borave i snimaju.

„Srbija će izgubiti mnogo novca zbog ovoga, a mogla je da postane meka sedme umetnosti i bila je krenula u tom pravcu“, rekao je Štukan.

(FoNet, Foto: N1)