Skip to main content

Studenti proveli sedmu noć u Rektoratu, večeras projekcije filmova

Vojvodina 07. јул 2024.
< 1 min čitanja

“Vrata Rektorata će biti zatvorena sve dok se ne ispune naši zahtevi, a do tada se treba zabaviti”

Studenti iz organizacije STAV (Studenti protiv autoritarne vlasti) proveli su i sedmu noć u zgradi Rektorata Novosadskog univerziteta zahtevajući da se omoguće fer i slobodni izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.

Oni su najavili da će u okviru “Rektorat festa” koji organizuju večeras prikazivati filmove i pozvali kolege i građane da im se pridruže u zgradi Rektorata.

Studenti su sinoć organizovali izložbu šaljivih internetskih “mimova”, kojima se kritikuju pre svega rektor Dejan Madić i predsednica Studentskog parlamenta Ivana Macak.

Izložba je postavljena u holu Rektorata, puštali su klasičnu muziku, a studenti su objasnili da su njome otvorili “Rektorat fest”.

Najavili su da će sutra u zgardi Rektorata organizovati “Rektorat kviz”.

“Vrata Rektorata će biti zatvorena sve dok se ne ispune naši zahtevi, a do tada se treba zabaviti”, poručili su studenti.

Oni su dodali da i dalje očekuju početak pregovora sa Ivanom Macak o promeni pravilnika za izbore za Studentski parlament, kako bi i druge liste mogle da se kandiduju, a ne da monopol ima samo lista Saveza studenata.

Naveli su da očekuju da tim pregovorima prisustvuje i rektor Madić.

Moto njihovog protesta je “Jedna lista nije izbor”.

Studenti su na zgradu Rektorata okačili i velike transparente na kojima je crnim slovima na belom platnu ispisano “Dejan Madić SNS rektor” i “Ivana Macak, spavaš li mirno”.

(Autonomija/Beta)