Skip to main content

Studenti najavili blokadu Rektorata Univerziteta u Novom Sadu

Građani 06. apr 2022.
2 min čitanja

Studenti iz organizacije Studentska reakcija najavili su danas da će sutra blokirati ulaz u zgradu Rektorata Univerziteta u Novom Sadu sa zahtevom da njihova lista za izbore za Studentski parlament Filozofskog fakulteta bude prihvaćena.

Njih dvadesetak je danas organizovalo dvočasovnu blokadu prostorija Studentskog parlamenta na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Na fakultetu je u toku aprilski ispitni rok, koji je tokom blokade tih prostorija u suterenu fakulteta proticao normalno.

Predstavnici Studentske reakcije su poručili da će, ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, onemogućiti održavanje izbora za Studentski parlament, 13. aprila.

Oni su optužili zamenika predsednika izborne komisije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Aleksandra Gajića da je odbio listu Studentske reakcije za kandidaturu za izbore za studentski parlament na nezakonit način, zbog navodno nevažečih i falsifikovanih potpisa.

“Sumnju u krivotvorenje potpisa pravdaju stavom da su ‘potpisi potpisani istom rukom, istim fontom, stilom’. Tako je Aleksandar Gajić na osnovu svoje subjektivne sumnje uvredio i delegitimizovao više od 600 studenata koji su dali potpis listi Studentska reakcija, a samim tim i tu listu“, navodi se u saopštenju koje je potpisao Mladen Cvijetić sa te liste.

Dodali su da je prilikom razgovora sa delegacijom Studentske reakcije, Gajić priznao da je imao uvid u ŠV obrasce studenata Filozofskog fakulteta, te da je “samim tim priznao da je počinio krivično delo”, te da je nakon toga neosnovano dao na uvid potpise sa te liste Savezu studenata Filozofskog fakulteta.

Mladen Cvijetić je za list Danas rekao da je Gajić „bio drzak i bezobrazan“, te da je pominjao politički angažman pojedinih kandidata sa liste, zbog čega sumnjaju da je obaranje liste politički instruisano.

(Autonomija)