Skip to main content

Štrajk mozga Ede Maajke

Kultura 19. апр 2012.
< 1 min čitanja

Šesti album jednog od najpoznatijih balkanskih repera Ede Maajke “Štrajk mozga“ izlazi 21. aprila u izdanju Menarta, a službena promocija, druženje Ede s fanovima i prodaja novog albuma održat će se u sarajevskom klubu Dancing Bear u podne, javlja Radio Sarajevo.

“Na albumu vas očekuje veliki spektar tema kojima sam se pozabavio, od panike do ljubavi i svega između. S obzirom da sam najviše toga (beatova) uzeo od Billyja, album ima taj njegov prepoznatljiv začin i produkcijski najviše podsjeća na Stigo ćumur. Ima tu svega, od oldskul beatova, reaggea, dancehalla, dubstepa, tvrdog rock riffa, do zajebancije na temu džigere-narodnjaka.“

Najavni singl albuma “Panika“ žestokog je beata i provokativnog teksta, dotiče se socijalnih tema i bez cenzure progovara o siromaštvu, korumpiranim političarima, krizi duha i morala, a pregledan je više od 150 hiljada puta na Youtubeu.

Muzičku produkciju potpisuje Billain, dok je za mastering zaslužan Miro Vidović iz zagrebačkog Morris studija. “Panika“  u svom video izdanju izrazito je efektan i žestok spot u režiji Filipa Filkovića Philtza.

 

Za zagrijavanje, poslušajte mix pjesama sa albuma Štrajk mozga.

(Radio Sarajevo)