Skip to main content

Stoltenberg: Crna Gora djelima da pokaže da je posvećena članica NATO

Jugoslavija 31. maj 2021.
< 1 min čitanja
foto: Flickr

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kazao je da su ga i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uvjerili da je naša zemlja posvećena NATO. U susret četvrtoj godišnjici članstva naše zemlje u tom savezu, Stoltenberg kaže da Crna Gora treba djelima da pokaže svoju posvećenost.

Na pitanje Pobjede, da li se u susret četvrtoj godišnjici učlanjenja Crne Gore u NATO, promijenila saradnja naše zemlje i Alijanse, imajući u vidu da su sada u vladajućoj koaliciji partije koji su i anti-NATO orijentisane, Stoltenberg je rekao da mu je drago što je Crna Gora članica tog saveza već nekoliko godina.

-Crna Gora je cijenjen partner i doprinosi stabilnosti u regionu i misijama i operacijama. Srećan sam što je NATO članica kao što sam bio i kad su odlučili da postanu članica. Sreo sam se sa Đukanovićem i Krivokapićem. Obojica su me uvjerili da će Crna Gora ostati posvećena članica – rekao je Stoltenbeerg.

NATO je, kako kaže, zajednica od 30 demokratija, raznoraznih partija i stavova u vezi sa NATO alijansom.

-Meni je važno da Crna Gora na djelima pokazuje da je posvećena članica i mislim da je to dobro za zemlju, region i NATO – rekao je Stoltenberg na konferenciji za medije u Briselu.

(Antena M)