Skip to main content

Stojković: Hapšenjem Cvijetića režim ušao u fazu lukašenko-putinovskog tipa – loviće ljude po ulici

Info 15. јун 2023.
< 1 min čitanja

"Deluje tako da zaista mogu da optuže bilo kog učesnika protesta za samovlašće jer na taj način preuzima neke ingerencije državnih organa"

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković kaže za 021.rs da je hapšenjem sekretara novosadskog odbora Mladena Cvijetića, režim ušao u fazu „lukašenko-putinovskog tipa“.

Kako navodi za 021.rs, čini se da će režim „loviti ljude po ulici“.

„To se upravo desilo. Policija je uhapsila Mladena na ulici. Evo sad imamo brzopotezno suđenje u roku od sat, dva. On je već priveden pred sudije. To krivično delo zaista je neobično, nije se potezalo već decenijama, od devedesetih čini mi se“, ističe Stojković.

Dodaje da je reč o ozbiljnoj fazi.

„Otprilike, deluje tako da zaista mogu da optuže bilo kog učesnika protesta za samovlašće jer na taj način preuzima neke ingerencije državnih organa. A mi kao građani smo prinuđeni da preuzimamo ingerencije državnih organa, jer državne organe nemamo, odnosno državni organi su upereni protiv naših sloboda, a ne da se brinu o našim slobodama i našim pravima“, zaključuje Stojković.

Sekretar Gradskog odbora „Zajedno“ Mladen Cvijetić priveden je danas pre podne u Novom Sadu bez ikakvog obrazloženja, poručili su iz Zajedno.

On je prvo odveden u policijsku stanicu gde mu je saopšteno da se tereti „za neko krivično delo o kom on ne zna ništa“, da bi odmah potom bio izveden pred sudiju.

Krivično delo koje se Cvijetiću stavlja na teret je „samovlašće“, koje podrazumeva da neko „samovlasno pribavlja neko svoje pravo ili pravo za koje smatra da mu pripada“.

Za ovo delo zaprećena je novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

(021.rs)