Skip to main content

Stefanović: SNS i SPS odlučni da Srbiju drže u stanju izolacije i tumaranja

Info 10. авг 2023.
2 min čitanja

"Upravo takav izolovan položaj Srbije je najbolja šansa da Srbija ponovo bude parija i lak plen i po pitanju KiM“

Autonomija

„Nakon najnovije analize usaglašenosti spoljne politike Srbije sa Evropskom unijom od svega nešto iznad 50 procenata usaglašenosti sa evropskim rezolucijama i merama, jasno je da je aktuelna vlast SNS-a i SPS-a odlučna da Srbiju drži u stalnom stanju izolacije i tumaranja“, istakao je zamenik predsednika SPP-a Borko Stefanović.

Činjenica da je Srbija ocenjena kao država koja je najmanje usaglasila svoju politiku sa EU od svih država kandidata pokazuje da aktuelni režim ne želi da vodi zemlju u Evropsku uniju, ocenio je Borko Stefanović.

„Naš režim apsolutno ne želi da vodi zemlju u EU, jedini cilj koji je realan i koristan za Srbiju i na koji smo se sami obavezali kao država kandidat. Oni to ne žele jer znaju da bi Srbija ulaskom u EU bila država u kojoj se uništava korupcija, gde postoji vladavina prava i sloboda medija, a ne zemlja u kojoj je vlast odvojena od naroda i ogrezla u korupciju i nasilje“, istakao je Stefanović.

Zamenik predsednika SSP-a navodi da je uočljivo da vlast svesno vodi Srbiju u izolaciju štiteći svoje „koruptivne poslove i gazeći dostojanstvo svakog čoveka u našoj zemlji“.

„To što smo sad i definitivno odvojeni od svog kontinenta i svoje budućnosti u Evropi možemo zahvaliti isključivo SNS vlasti koja zna da pravac Evropa znači i pravac sloboda i uništavanje korupcije, a oni u takvim sredinama ne mogu da funkcionišu i to bi značilo njihov politički nestanak. Lažući sa kontrolisanih medija pokušavaju da ubede osiromašene građane da je odlično biti odvojen od Evrope i da oni samo što nisu propali, dok istovremeno ta ista vlast SNS ne vadi ruku iz narodnog džepa i štiti svakog svog nasilnika i lokalnog kabadahiju“, kazao je Stefanović.

On je istakao da je naša budućnost u Evropskoj uniji jer se na taj način štite ekonomski i bezbedonosni interesi i dodao da je „sve drugo opasni naprednjački avanturizam i pljačka građana“.

„Izolacija i odvajanje Srbije od svojih interesa jeste san našeg režima. Upravo takav izolovan položaj Srbije je najbolja šansa da Srbija ponovo bude parija i lak plen i po pitanju KiM“, poručuje Stefanović.

(N1)