Skip to main content

Stefanović: Niko ne veruje da će Srbija prodisati sa Brnabić ili Vučevićem

Info 26. avg 2022.
< 1 min čitanja
Autonomija

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da ne veruje u neke bitnije promene postavljanjem novog premijera, za koju fukciju su kandidati aktuelna predsednica Vlade Srbije Ana Branabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, navodeći da je “na snazi kontinuitet u lošoj politici”.

„Ne verujem da iko u Srbiji veruje da će, na primer, Brnabićeva ili Vučević doneti toliko važan lični i profesionalni pečat da će Srbija prodisati i rešiti probleme. Naprotiv“, rekao je Stefanović za današnje izdanje lista Nova.

Stefanović je rekao i da u novoj vladi neće biti mesta za trenutnog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, navodeći da on u poslednje vreme „šalje poruke odlazećeg i isfrustiranog čoveka“.

„Mislim da Vulin više ne treba ni režimu u Srbiji i da je svakome jasno koliko štete nanosi našem položaju, odnosima sa susedima i odnosima sa EU“, kazao je Stefanović.

Stefanović će u novom sazivu parlamenta, uz mesto potpredsednika, biti i na čelu Odbora za spoljne poslove, a na pitanje na čemu će insistirati s te pozicije, on navodi da će to biti – usklađivanje spoljne politike Srbije sa EU.

„Iniciraću na jednoj od inicijalnih sednica Odbora da se povede skupštinska debata o usklađivanju naše spoljne politike sa EU, da se iznesu stavovi svih predstavnika građana i da se razmotre posledice usklađivanja sa EU, kao i posledice neusklađivanja“, istakao je Stefanović.

Dodao je da očekuje da se ta rasprava nastavi i na plenarnoj sednici, kao i da će se Skupština izjasniti o tom pitanju. Naveo je da on lično smatra da bi Srbija trebalo da uskladi spoljnu politiku sa EU, jer bi u suprotnom posledice mogle da budu veoma loše po srpsku ekonomiju, energetiku i ukupan položaj zemlje „koja bi mogla ponovo skliznuti u izolaciju“.

(Beta, Foto: Autonomija)