Skip to main content

Stakić: RTV treba da ostane pokrajinski javni servis

Info 16. jul 2010.
< 1 min čitanja
Rukovodstvo pokrajinskog javnog servisa Radio televizije Vojvodine (RTV) smatra da treba da postoje oba javna servisa u Srbiji i ne slaže se sa idejama da RTV treba ukinuti, izjavila je danas urednica RTV Aristea Stakić.
“Smatramo da u Srbiji treba da postoje dva javna servisa, a RTV ima  kapacitet da tu svoju zakonsku obavezu i ispuni”, kazala je Aristea Stakić na okruglom stolu u Novom Sadu.
Prema njenim rečima, RTV nema ništa protiv da se organizuje javna rasprava o potrebi postojanja oba javna servisa i ocenila da u analizi koju su za potrebe Ministarstva kulture izradili strani medijski eksperti postoje činjenice koje govore u prilog postojanja pokrajinskog javnog servisa.
Ona je podsetila da RTV emituje program na deset jezika, na dva televizijska i tri radijska kanala, čime ispunjava svoju obavezu da poštuje pravo na informisanje građana Vojvodine.
Dodala je da prvi program Televizije Vojvodine beleži rast gledanosti u poslednja četiri meseca.
Pojedine nevladine organizacije iz Vojvodine nedavno su upozorile da postoje ideje da se RTV ukine i da postane jedna od regionalnih ispostava Radiotelevizije Srbije.
Današnji okrugli sto organizovali su Reformisti Vojvodine i somborska nevladina organizacija Otvoreni licej.
(Beta)