Skip to main content

SSP: Zaustaviti radove na garaži kraj Banovine

Info 14. dec 2022.
< 1 min čitanja

"Zahtevamo da se detaljno proveri tehnička dokumentacija na osnovu koje je izdata građevinska i lokacijska dozvola, odnosno da se utvrdi da li su radovi izvođeni u skladu sa tom dokumentacijom"

Gradski odbor Stranke slobode i praqvde (SSP) Novi Sad zatražio je danas od nadležne građevinske inspekcije da, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, izvrši “zakonit, stručan i objektivan inspekcijski nadzor” i da se u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji “hitno donesu mere obustave radova” na garaži kraj kompleksa Banovine u Novom Sadu.

Traže i da se radovi obustave sve “dok se ne utvrdi uzrok oštećenja zgrade Skupštine APV”, ali i nedavno rekonstruisane Gimnazije ‘Isidora Sekulić’, te tako spreči još veća katastrofa.

“Zahtevamo da se detaljno proveri tehnička dokumentacija na osnovu koje je izdata građevinska i lokacijska dozvola, odnosno da se utvrdi da li su radovi izvođeni u skladu sa tom dokumentacijom, te da nadležni iniciraju odgovarajuće postupke protiv svih odgovornih za kršenje zakonskih procedura”, dodaje se u saopštenju Vladimira Vrsajkova iz novosadskog odbora SSP.

Ističe i da se gradski oci ne oglašavaju dok se zgrada Skupštine APV “bukvalno raspada zbog nestručne gradnje podzemne garaže u zaštićenom kompleksu Banovine”.

Vrsajkov podseća na potvrdu iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada da pri projektovanju pomenute garaže “nisu ispoštovani svi njihovi zahtevi“.

“Bahato ignorisanje mišljenja struke potvrđuje da se svi veći građevinski radovi u Novom Sadu izvode isključivo zarad profita investitora, bez osvrtanja na stvarne potrebe građana Novog Sada i moguće posledice realizacije tih projekata”, zaključio je Vrsajkov.

(Autonomija, foto: SSP NS)