Skip to main content

SSP: Zahtev za besplatne udženike novosadskim đacima

Info 30. jan 2023.
< 1 min čitanja

"Novi Sad je pre nekoliko dana prodao građevinsko zemljište na Telepu privatnoj firmi "Karin-invest" za 961 milion dinara, što je dovoljno novca da se obezbede besplatni udžbenici za novosadske učenike za tri naredne godine"

Gradski oddbor Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Sad predao je danas zahtev da gradska vlast obezbedi besplatne udžbenike za sve novosadske školarce.

Kako je saopštio Vladimir Vrsajkov iz tog odbora, prvi put je takav zahtev predat u avgustu, ali prethodni gradonačelnik Miloš Vučević tada “nije imao sluha za potrebe 25.000 osnovaca u Opštini Novi Sad“.

“Da bismo bili sigurni da će novi gradonačelnik Milan Đurić imati više razumevanja, zahtev ćemo podnositi svakog meseca, dok u svih 37 škola u Opštini ne stignu besplatne knjige”, istakao je Vrsajkov.

On je podsetio da je Grad Novi Sad pre nekoliko dana prodao građevinsko zemljište na Telepu privatnoj firmi “Karin-invest” za 961 milion dinara, što je, kako je naveo, dovoljno novca da se obezbede besplatni udžbenici za novosadske učenike za tri naredne godine.

Precizirao je da je za finansiranje besplatnih udžbenika iz gradskog budžeta potrebno izdvojiti od 204 do 275 miliona dinara godišnje, što predstavlja značajnu stavku u gradu koji će “devet milijardi dinara pokloniti naprednim investitorima za komunalno opremanje građevinskih lokacija“.

(Autonomija)