Skip to main content

SSP: Za brz odlazak naprednih uništitelja zelenog Novog Sada

Lokalne samouprave 05. jun 2021.
< 1 min čitanja

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Novom Sadu čestitao je danas građanima 5. jun, Svetski dan zaštite životne sredine, i poželeo im “brzi odlazak sa vlasti ‘naprednih uništitelja’ nekada zelenog Novog Sada”.

“Naši sugrađani više ne mogu podneti ubrzani nestanak zelenih površina i boriće se kako za evropski standard, tako i za evropski kvalitet životne sredine, jer geografski, Srbija je u Evropi. Nemamo rezervnu planetu, ni rezervnu Srbiju niti rezervni Novi Sad. Zato se moramo zajedno suprotstaviti naprednjačkom ekocidu našeg grada”, navodi se u saopštenju.

SSP je podsetio na “Plan za dan posle” SSP, u kojem je i niz ekoloških tačaka poput obezbeđivanja minimuma 25 kvadratnih metara zelenih površina po stanovniku grada, očuvanje gradskih šuma na obodu urbanizovanog dela grada, prilikom rasta i razvoja grada i međusobno povezivanje gradskih zelenih površina drvoredima čime se omogućava cirkulacija svežeg vazduha ka gradskom jezgru i niže temperature tokom letnjih meseci.

“Pogledajte oko sebe i videćete šta je sve za ovih devet godina naprednjačka vlast uradila. Njihovi džepovi su sve puniji, zelenila u gradu je sve manje, dok beton preliva”, naglašeno je u saopštenju.

(Beta)