Skip to main content

SSP: U budžetu AP Vojvodine više novca za Novi Sad nego za poljoprivredu

Vojvodina 25. јун 2024.
< 1 min čitanja

"Zbog takve politike vlasti, Vojvodina je dovedena u situaciju da uvozi poljoprivredne proizvode, što je na nivou toga da Holandija uvozi lale"

Poslanička grupa Stranke slobode i pravde glasaće protiv Završnog računa budžeta AP Vojvodine za 2023. godinu, jer raspodela budžetskih sredstava pokazuje „apsurdnu viziju“ liste prioriteta naprednjačke vlasti, poručeno je danas iz te partije.

Kako je u izjavi za javnost istakao Milan Vasiljević, pokrajinski poslanik SSP, od 121 milijarde dinara budžetskih sredstava, Sekretarijatu za poljoprivredu predviđeno je tek 3,8 milijarde dinara, što je oko 3 procenta, a u pitanju je dominatna privredna grana u Vojvodini.

„Zbog takve politike vlasti, Vojvodina je dovedena u situaciju da uvozi poljoprivredne proizvode, što je na nivou toga da Holandija uvozi lale. Umesto da plodna zemlja Vojvodine hrani Srbiju i ostvarujemo izvozi, vojvođanski poljoprivrednici su u nemilosti uvozno-izvoznog lobija i došli smo do toga da hranu uvozimo“, istakao je Vasiljević.

Dodao je i da je „preobimnoj administraciji“ predviđeno čak 8,7 milijardi dinara, a za „krpljenje finansijskih rupa nesposobne novosadske vlasti“ obezbeđena donacija od 1,57 milijardi dinara.

„Samo dve navedene stavke predstavljaju približno tri celokupna budžeta za poljoprivredu, a da ne pominjemo mnogobrojne nepotrebne i preskupe projekte koji služe jedino bogaćenju pojedinaca“, dodao je on.

Od ovakvog budžeta Vojvodina i Vojvođani ne samo da neće imati koristi, dodao je Vasiljević, već će imati nenadoknadivu štetu koja će stići na naplatu u dolazećim godinama.

„Ako je razorena poljoprivreda bio cilj, naprednjačka vlast je to ovim budžetom i postigla“, navodi on.

Sednica Skupštine AP Vojvodine sa ovom tačkom dnevnog reda zakazana je za četvrtak, 27. jun, u 10 časova.

(Autonomija)