Skip to main content

SSP: Tužilaštvo da pokrene postupak zbog ispisivanja dece iz vrtića u Pećincima

Info 31. avg 2022.
< 1 min čitanja

"Nedopustivo da neko ne bude politički podoban zato što nije glasao za SNS ili je aktivan član Demokratske stranke"

Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je danas tužilaštvo da pokrene postupak protiv nadležnih u predškolskoj ustanovi u Pećincima posle navoda da su pojedina deca ispisana iz vrtića jer su njihovi roditelji opozicioni aktivisti ili su učestvovali u nedavnim protestima poljoprivrednika.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić navela je u pisanoj izjavi da se sličan „skandal“ dogodio 2019. godine u Žitorađi kada je jedno dete „izbačeno iz vrtića jer je njen otac ‘lajkovao’ objave koje kritikuju vlast“.

„Matrica je ista: roditelji smatraju da su ove političke ‘kazne’ preko leđa najmlađih nalog partijskih funkcionera SNS za te opštine, a da ih direktori predškolskih ustanova samo sprovode“, dodala je Tepić u saopštenju.

Kako je navela, u Žitorađi su za takvo „obračunavanje preko dece“ roditelji ukazivali na poslanika SNS Darka Laketića, a u Pećincima na SNS poverenika Milorada Pantića Lukija koji je po tvrdnjama svedoka direktorki predškolske ustanove u tom mestu dostavio spisak dece koja bi trebalo da budu ispisana.

DS podržala roditelje

Demokratska stranka (DS) podržala je današnji protest roditelja iz Pećinaca, čija su deca, po navodima DS, ispisana iz vrtića iz političkih razloga.

Predsednik DS Zoran Lutovac ocenio je da je „nedopustivo da neko ne bude politički podoban zato što nije glasao za SNS ili je aktivan član Demokratske stranke“.

„Ovde se radi o najgrubljem mešanju i ugrožavanju ljudskih prava. Deca ovih roditelja ispisana su iz vrtića, poljoprivrednici koji su iz DS ne mogu da dobiju subvencije, nastavnici ne mogu da dobiju posao u nastavi iako postoji potreba za tim, i sve to samo zato što su opoziciono nastrojeni“, naveo je Lutovac, a prenela DS.

(Beta, foto: Pixabay)