Skip to main content

SSP protestuje je je gradska vlast u Novom Sadu zakazala sednicu starog saziva skupštine

Vojvodina 23. јун 2024.
< 1 min čitanja

"Potrebe naprednih investitora” su iznad prava velikog broja Novosađana koji su 2. juna glasali za opoziciju"

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da su gradske vlasti u Novom Sadu sazvale sednicu starog saziva Skupštine grada, iako su 2. juna održani lokalni izbori u glavnom gradu Vojvodine i dodalda da je reč o “nelegitimnoj” sednici.

“Zahtevamo od režima da što hitnije zakaže konstitutivnu sednicu nove Skupštine grada, koja bi se onda, u najkraćem roku, izjašnjavala o velikom broju spornih tačaka predviđenih za nelegitimnu sednicu 28. juna”, naveo je SSP u saopštenju za javnost.

U pozivu na sednicu navodi se da će se odlučivati o 44 tačke dnevnog reda.

“Zašto vlast zanemaruje izbornu volju građana i ne dozvoljava da se što pre konstituiše nova Skupština sa 32 odbornika opozicije, izabranih na lokalnim izborima 2. juna?”, upitao je SSP.

U starom sazivu Skupštine grada gotovo da nema opozicionih odbornika, zbog bojkota lokalnih izbora iz 2020. godine najvećeg dela opozicije.

SSP je ocenio da ovakvim postupkom gradska vlast želi da onemogući opozicione odbornike da se izjašnjavaju o velikom broju “problematičnih tačaka”.

“To su, pre svega odluka o završnom računu budžeta za 2023 godinu, kao i programi poslovanja, odnosno, investicioni planovi više javnih preduzeća, aneks ugovora za garažu u Šafarikovoj ulici, planovi za generalnu regulaciju zemljišta oko hotela Park i na Mišeluku, kao i mnoge druge tačke”, naveo je SSP.

Ocenili su da se sve to radi zbog “potrebe naprednih investitora” koja je “iznad prava” velikog broja Novosađana koji su 2. juna glasali za opoziciju i koji žele da se njihovi predstavnici učestvuju u donošenju važnih odluka.

(Autonomija, foto: Dragan Gojić/Beta)