Skip to main content

SSP: Naprednjaci da odgovaraju za izbornu migraciju birača sa Fruške gore u Zrenjanin

Vojvodina 09. feb 2024.
< 1 min čitanja

"Masovna glasanja stanovnika Iriga, Sremske Kamenice i drugih mesta, na biračkim mestima u Zrenjaninu"

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Zrenjaninu Sonja Pernat izjavila je danas da se nada da će mnogi naprednjaci iz tog grada morati da odgovore na pitanje „kakve imaju veze sa ‘izbornom migracijom’ birača sa obronaka Fruške Gore na adrese u zrenjaninskom naselju ‘4. juli'“.

„Od 557 prisutnih poslanika u Evropskom parlamentu, velika većina od 461 poslanika potvrdila je da decembarski izbori u Srbiji nisu sprovedeni u demokratskoj atmosferi. Ovakva konstatacija je potvrda onog što su članovi SSP u našem gradu, od 17. decembra, svakodnevno ukazivali na masovna glasanja stanovnika Iriga, Sremske Kamenice, Novog Bečeja i drugih mesta, na biračkim mestima u Zrenjaninu“, rekla je Pernat u pisanoj izjavi.

Pernat, koja je i narodna poslanica, je istakla da „pomenuta rezolucija u više desetina tačaka isključivo analizira i ukazuje na sve nepravilnosti koje su pratile izborni proces, uoči i za vreme decembarskih izbora“, a da se „ni u jednoj tački rezolucije ne spominje nijedna druga tema u vezi unutrašnje ili spoljne politike naše zemlje“.

(Beta)