Skip to main content

SSP: Identifikovali smo napadače na dr Vrsajkova, zahvaljujući sugrađanima

Vojvodina 20. апр 2024.
< 1 min čitanja

"Zahtevamo od nadležnih organa da ih saslušaju u svojstvu okrivljenih"

Gradski odbor Stranke slobode i pravde iz Novog Sada u saopštenju je naveo da su identfikovali napadače na dr Vladimira Vrsajkova zahvaljujući informacijama koje su im dostavili sugrađani.

„Uprkos strahu i pretnjama, oni su ukazali na poznate batinaše iz Kaća poznate po nadimcima Maca i Kuca. Jednostavnim pretraživanjem društvenih mreža došli smo do imena M.Š. i M. Š, koje su prepoznali i dr Vrsajkov i neposredni očevidac prebijanja. Braća Š. su bliski SNS-u, a njihova rođena sestra u VD stanju obavlja funkciju u gradskoj upravi. Takođe, sudeći po zajedničkim fotografijama, bliski su prijatelji sa lokalnim naprednjačkim funkcionerom Urošem Lončarom, što sve govori da je SNS itekako umešan u prebijanje predsednika novosadskog Gradskog odbora SSP i napad na naše aktiviste.

Krivičnu prijavu, predatu prošle nedelje, dopunićemo njihovim imenima i zahtevamo od nadležnih organa da ih saslušaju u svojstvu okrivljenih. Takođe, zahtevamo da najzad počnu postupaju u skladu sa svojim ovlašćenjima, kako građani ne bi morali da rade posao policije i tužilaštva“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP.

(Danas/foto: Autonomija)