Skip to main content

SSP: Da li vlast prikriva činjenice u vezi s oštećenjem Banovine

Info 22. dec 2022.
< 1 min čitanja

"Sumnju da su na rad stručnjaka s FTN-a uticali naprednjački funkcioneri pojačava i izjava predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića od 12. decembra, gde on relativizuje problem i ponavlja argumente svojih partijskih drugova, odnosno buduće zaključke Elaborata"

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde zatražio je danas ponovo da se prekinu radovi na podzemnoj garaži u centru Novog Sada, u kompleksu Banovine, kao i da dodatnu ekspertizu oštećenja na zgradi Skupštine AP Vojvodine uradi referentna ustanova van Novog Sada.

Iz SSP Novi Sad podsetili su na to da je elaborat Fakulteta tehničkih nauka pokazao da je objekat Skupštine AP Vojvodine, sa izuzetkom lifta, bezbedan za korišćenje i da je sleganje zgrade sada minimalno, podsetivši pri tom da je upravo takvo objašnjenje mesec dana ranije prezentovao Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad.

To, poručuju iz SSP, izaziva sumnju “da vlast ponovo prikriva činjenice“.

“Ne možemo a da ne primetimo gotovo identično objašnjenje o uzrocima pukotina u elaboratu FTN i saopštenju GrO SNS, izdatom sredinom novembra, odnosno više od mesec dana pre nego što je okončana stručna procena. Osim toga, voleli bismo da znamo kako je moguće da novosadski GrO SNS u svom saopštenju od 15. novembra obaveštava javnost da FTN već radi elaborat o oštećenju, iako je Vlada Vojvodine tek nakon toga – po hitnom postupku – tražila izradu ovog Elaborata i predvidela 5. decembar kao krajnji rok za tendersku dokumentaciju”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da sumnju da su na rad stručnjaka s FTN-a uticali naprednjački funkcioneri “pojačava i izjava predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića od 12. decembra, gde on relativizuje problem i ponavlja argumente svojih partijskih drugova, odnosno buduće zaključke Elaborata”.

“Za GrO SSP budućnost simbola Novog Sada ne sme biti pod sumnjom, te smo tražili od Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa kompletan sadržaj spornog Elaborata, kako bismo s njim detaljno upoznali domaće stručnjake, ali i građane”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija, foto: SSP)