Skip to main content

SPANS o Muzeju lovstva: Davno Novi Sad nije dobio tužnije i okrutnije mesto

Info 09. дец 2022.
< 1 min čitanja

„Davno Novi Sad nije dobio tužnije i okrutnije mesto od ovog ‘muzeja'“, navodi se u reakciji Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad – SPANS na otvaranje Muzeja lovstva Vojvodine.

Dodaju da lov nije sport „jer se u sportu svojom voljom nadmeću dve ravnopravne strane i kazna za onog koji izgubi nikada nije smrt“.

„Možda ga oni zovu Muzej lovstva, ali ovo je Muzej nevinih žrtava. Danas, kada se ceo svet okreće ka humanijem i empatičnijem suživotu sa životinjama, Novi Sad – slavi smrt. Diče se i ‘trofejima’ i da ih ima 530. To su tela i njihovi delovi nekada slobodnih prelepih životinja koje su delile ove predele sa nama“, navodi se u saopštenju ovog udruženja.

Dodaju i da je poražavajuća činjenica da pokrajinski premijer Igor Mirović najavljuje pomoć Pokrajine u obnovi lovišta za koja će izdvojiti vanredna finansijska sredstva.

„Jer doći će nam strani turisti da za pare ubijaju naše životinje. Zbog čega ovde? Jer ovde život izgeda ima cenu i to malu“, navode iz SPANS-a.

Muzej lovstva Vojvodine svečano je otvoren u četvrtak, a smešten je u prostoru nekadašnjeg restorana Lovačkog saveza Vojvodine, u prizemlju zgrade „Dom saveza lovačkih udruženja“.

(021.rs)