Skip to main content

Spajić (PES Crna Gora): Pokušavaju na sve načine da me privedu

Jugoslavija 08. јун 2023.
2 min čitanja

"Premijer Abazović četiri dana uoči vanrednih izbora zloupotrebaljava državne resurse u partijske svrhe"

Lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić kazao je da je u saznanju da „kreatori fabrikovane afere“ pokušavaju na sve načine da izvrše njegovo montirano privođenje sa pretresom stana.

On je naveo da je cilj da se napravi nova medijska senzacija.

„Odgovorni i savesni ljudi u sistemu to blokiraju”, naveo je Spajić na Tviteru.

PES je ranije saopštio da iza fabrikovane afere i navodnog pisma koje je poslao „uhapšeni kralj kriptovaluta“ Do Kvon stoji premijer u tehničkom mandate Dritan Abazović.

Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavili su da su u laptopu „kralja kriptovaluta“ Do Kvona, koji je u posedu policije, dokazi o zajedničkom poslovanju s liderom PES-a Milojkom Spajićem.

Adžić je nakon sednice Veća za nacionalnu bezbednost rekao da postoji mogućnost da se u tom laptopu nalazi i dokaz o finansiranju izborne kampanje Spajićevog pokreta.

„Radi se o cifri koja nije zanemarljiva“, kazao je Adžić.

Rekao je da je moguće da se on meša u izborni proces, i da se zbog toga mora reagovati.

„Dobili smo preciznu informaciju da je Spajić imao odnos sa njim od 2018. godine, da su se sastajali i u porodičnoj atmosferi i da su se sastali i nakon što je Kvon završio na Interpolovoj poternici. Ko misli da to treba da prećutimo?“, zapitao je Adžić.

Rekao je da su ovo operativne informacije.

„Ukoliko to sve nije tačno – idealna je prilika za demanti. To je vrlo lako. Oni su radili zajednički posao, ako se to nije desilo, lako će se dokazati. Naša namera je da zaštitimo državni interes“, naveo je Adžić.

Vanredna sednica tog veća je zakazana u finišu predizborne kampanje za parlamentarne izbore u Crnoj Gori 11. juna, a nakon što su pojedini mediji, bliski doskorašnjem Demokratskom frontu (DF) i čelnici stranaka tog saveza objavili da je Do Kvon pisao najvišim državnm organima u Crnoj Gori o navodnim vezama sa bivšim ministrom finasija Spajićem.

Održavanje sednice je deo javnosti oštro kritikovao navodeći da premijer četiri dana uoči vanrednih izbora zloupotrebaljava državne resurse u partijske svrhe.

Prema svim istraživanjima javnog mjenja, PES bi trebalo da bude okosnica buduće vlade a Spajić slovi za budućeg premijera.

(tekst i arhivska foto: Beta)