Skip to main content

Sloga: Odmah zaustaviti proizvodnju barutnih i eksplozivnih proizvoda

Info 21. јун 2021.
< 1 min čitanja

Sindikat Industrijskih radnika Sloga saopštio je danas da je eksplozija u čačanskoj „Slobodi“ upozorila da je odbrambena industrija u „katastrofalnom stanju“, i da bi odmah trebalo zaustaviti proizvodnju barutnih i eksplozivnih proizvoda.

„Nakon serije eksplozija u čačanskoj Slobodi, sada je već očigledno da ta kompanija ima ozbiljnih problema sa bezbednom proizvodnjom, zastarelom opremom i nedovoljno kvalifikovanom radnom snagom“, navedeno je u saopštenju.

Taj sindikat ocenio je da su to problemi celokupne namenske industrije koju godinama unazad pljačkaju tajkuni i u sprezi sa političarima, dok su ulaganja u bezbednost radnika i proizvodnih pogona na minimumu ili ih nema.

„Afera Krušik je školski primer pljačke koja je još uvek bez epiloga i koja koja se direktno povezuje sa vrhom države, odnosno aktuelnim ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem“, ističe se u saopštenju sindikata Sloga.

Po navodima tog sindikata primer nebezbednosti radnika primetan je i u kompaniji „Milan Blagojević“ u Lučanima, kojom rukovodi Radoš Milovanović.

„Direktor koji je još 2004. godine penzionisan, ali je kroz menadžerski ugovor sa Ministarstvom odbrane i dalje na čelu fabrike, iako je pod njegovim upravljanjem do sada smrtno stradalo više od 20 radnika„, piše u saopštenju sindikata industrijskih radnika Sloga.

(Beta)