Skip to main content

SKOJ najavio antifašistički skup u Beogradu za 17. decembar

Građani 03. дец 2022.
< 1 min čitanja

"Komunisti su u saopštenju naveli da su 'fašističke ulične bande' razbile stakla na prostorijama SKOJ i ispisale grafita u kojima se članovima te organizacije 'pret klanjem'"

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najavio je da će 17. decembra u Beogradu održati „veliki antifašistički skup“ posle kako su naveli, napada „neonacista skinhedsa“ na beogradske prostorije SKOJ.

Komunisti su u saopštenju naveli da su „fašističke ulične bande“ razbile stakla na prostorijama SKOJ i ispisale grafita u kojima se članovima te organizacije „pret klanjem“.

„Napad su izveli pripadnici neonacističke skinhed mreže Klub 28 u znak ‘odmazde’ zbog toga što je omladinska organizacija Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) javno razotkrila planove te ultradesne ekstremističke grupacije da u Beogradu organizuje muzički festival od 17. do 19. novembra, na kome je trebalo da prusustvuje više stotina neonacista iz cele Evrope i SAD“, stoji u saopštenju.

SKOJ je zatražio od policije da „u najkraćem roku“ pronađe odgovorne, najavljujući da će u slučaju da se nastave napadi na njih, zatražiti ostavku ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i „organizovati demonstracije dok se ne povuče sa funkcije„.

(Autonomija)