Skip to main content

Skandalozno raskidanje ugovora o fabrici vode

Autonomija 02. апр 2014.
< 1 min čitanja

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Zrenjanin Bratislav Tomoć ocenio je danas ako „skandalozno“ raskidanje ugovora o izgradnji fabrike vode sa nemačkom kompanijom Vasertehnik, sklopljenog na osnovu međunarodnog tendera.

„Pozivamo gradske vlastodršce da odgovore na pitanje ko će platiti odšetu zbog raskidanja ugovora, koja se meri milionima evra – da li odbornici trenutne gradske većine koji su glasali za raskid ugovora, ili možda građani Zrenjanina“, rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

Kako je naveo, javnost nije čula potpuno objašnjenje za raskid tog ugovora, niti alternativu za rešenje problema pijaće vode u gradu.

Tomić je rekao da dodatno zbunjuje to što se direktor javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Goran Tajdić obratio javnosti dva dana pre vanrednog zasedanja Skupštine grada, i rekao da je postignuta saglasnost o neophodnosti realizacije projekta sa Vasertehnikom.

„Šta se to desilo i da li je ovo još jedan ‘lov u mutnom’ koji će morati građani Zrenjanina da plate, ostaje da se vidi“, istakao je Tomić.

(Beta)