Skip to main content

Sindikat Sloga osuđuje stav premijerke Srbije povodom zahteva ratara

Info 16. авг 2022.
< 1 min čitanja

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ objavili su danas da najoštrije osuđuju stav predsednice Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ane Brnabić, povodom zahteva ratara, da „ako svima daju sve što traže, tu budžeta više nema, tu Srbije više nema“.

„Neverovatno je da se neko ko je još uvek u tehničkom mandatu poistoveti se sa čuvarem države Srbije, posebno što je navela da su počeli i razgovori oko utvrđivanja minimalne cene rada i da je poljoprivrednicima predočeno da Vlada mora da brine o tome da ima fiskalni prostor i za to“, navedeno je u saopštenju.

Takodje, mole predsednicu Vlade Srbije da „ne meša zahteve ratara i zahteve radnika i ne potura razdor među paorima i radnicima, jer su oba zahteva opravdana, a nezadovoljstvo je iskazano upravo zbog njene nestručnosti i nestručnosti njenih ministara koji su sve doveli u ovu tešku situaciju“.

Iz „Sloge“ su naveli i da, kada je u pitanju minimalna cena rada, ukoliko se ovako nastavi, mogu da se očekuju protesti zbog male kupovne moći, ali i oholosti pojedinih poslodavaca u Srbiji koji radnike u trenucima svetske krize, kako su istakli, unižavaju i tretiraju kao obično roblje.

„Takođe, molimo Anu Brnabić da nam ne drži lekcije i moralne pridike o budžetskim sredstvima, koje i ona troši stanovanjem u vili Jovanke Broz, nekadašnje supruge predsednika Jugoslavije, kao i njen stranački kolega, nekadašnji predsednik SNS i predsednik Srbije Tomislav Nikolićm, koji i dalje koristi predsedničku vilu, iako nije na funkciji skoro pet godina. Izađite iz tih rezidencija i smanjite trošak u budžetu Srbije“, saopštila je „Sloga“.

(Beta, Foto: Beta)