Skip to main content

Šider: Brnabić širi dezinformacije o meni, napada posmatrače umesto da se pozabavi nepravilnostima

Info 22. дец 2023.
< 1 min čitanja

„Mi nismo neprijatelji Srbije, ali samo očekujemo slobodne i poštene izbore od zemlje kandidata, kao što imamo u zemljama EU“

Član misije Evropskog parlamenta Andreas Šider saopštio je da su izjave premijerke Ane Brnabić o njemu „smešni napadi“ i „dezinformacije“.

„Kada bi u Srbiji bilo slobodnih medija i kad bi vlast sprečila neregularnosti i omogućila jednake uslove za učesnike na izborima, o tim stvarima ne bismo morali ni da razgovaramo“, objavio je Šider na društvenoj mreži Iks (Tviter).

Kako je napisao, umesto da se pozabavi „brojnim tvrdnjama o pritisku na birače, kupovini glasova, narušenoj tajnosti glasanja, pristrasnim medijima i umešanosti predsednika u kampanju, premijerka Brnabić je odlučila da napadne nas, međunarodne posmatrače, zbog toga što radimo svoj posao“.

Ako je to cena koja se mora platiti radi više demokratije u Srbiji, onda se nadam da će vlasti sada saslušati i obratiti pažnju na ove tvrdnje i da ćemo imati adekvatniju reakciju vlasti, umesto što izmišljaju nove optužbe o mešanju EU u izbore, kaže Šider.

„Mi nismo neprijatelji Srbije, ali samo očekujemo slobodne i poštene izbore od zemlje kandidata, kao što imamo u zemljama EU“, rekao je on.

(N1, Karikatura: STUPS)