Skip to main content

SDS: Đilasove izjave o jedinstvu u opoziciji licemerne, izneo je niz neistina

Info 12. апр 2022.
< 1 min čitanja

"Danas on nove izbore pregovora lično sa Vučićem, a napustio je dijalog o borbi za izborne uslove pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta"

Socijaldemokratska stranka (SDS) ocenila je danas kao licemerne izjave predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da je on činio sve da opozicija bude ujedinjena od kada se vratio u politiku, uz napomenu da je on lično donosio odluke kojima se cepalo jedinstvo opozicije.

„Tako i pred ove izbore kada je onemogućio jedinstvo samo zbog toga što su predstavnici naše koalicije (Ajmo ljudi) delegirali nestranačka stručna lica u nadzorna tela. Tada je učešće u nadzornim telima nazivao izdajom, a danas privatne razgovore sa (predsednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem naziva borbom za demokratiju“, navodi se u saopštenju SDS.

U toj stranci ističu da je Đilas u vreme bojkota parlamentarnih izbora 2020. godine „proglašavao izdajnikom svakoga ko je smatrao da bi se trebalo boriti na tim izborima“.

„Danas on nove izbore pregovora lično sa Vučićem, a napustio je dijalog o borbi za izborne uslove pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta“, naveli su iz SDS.

Dodali su da je Đilas u svom gostovanju na televiziji N1 izneo „niz neistina“ i negirali da je on jedini koji se bori i da je on jedini koji je tražio otvaranje džakova, navodeći da je upravo koalicija Ajmo ljudi predala isti broj prigovora na proces glasanja kao i koalicija „Ujedinjeni za pobedu Beograda“.

Ocenili su da je „apsurdno što danas Đilas napada sopstvene koalicione partnere za politiku koju oni predstavljaju, a koju su predstavljali i pre nego što je s njima formirao koalciju“.

„To se može tumačiti samo kao obmanjivanje birača, koje je tek nakon izbora obavestio da on ne podržava, na primer, politiku revanšizma, koju je predstavljao njegov koalicioni partner i predsednički kandidat“, navodi se u saopštenju.

Iz SDS su ocenili da bi umesto „unutaropozicionih napada zarad samopromovisanja“, trebalo organizovati sastanke o budućnosti i principima funkcionisanja „svih stvarnih protivnika režima“.

(Beta)