Skip to main content

Savez 90/Zelenih Srbije: Ekološke organizacije nisu trojanski konji opozicije

Info 05. sep 2021.
< 1 min čitanja

Stranka Savez 90/Zelenih Srbije saopštila je danas da izjava da su ekološke organizacije „trojanski konji opozicije“ predstavlja „neargumentovano i maliciozno etiketiranje“.

U saopštenju se navodi da „zelene politike moraju da imaju svoje predstavnike“, ukoliko se žele promene u zemlji i stvaranje „respektabilne organizacione infrastrukture“, kao i „zajedničke organizacije kontrole izbora“.

Savez 90/Zelenih Srbije ukazao je da svaki opozicioni činilac mora da se potrudi da animira što šire glasačko telo, na svim polovima političkog spektra ukoliko je cilj promena vlasti radi uspostavljanja znatno bolje politike i kvalitetnih personalnih rešenja.

„Zbog toga stranke, organizacije, inicijative i pokreti koji se bave ovim temama imaju ogroman potencijal da doprinesu ukupnom rezultatu i animiraju veliki broj apstinenata“, navodi se u saopštenju.

Predsednik Odbora Narodne stranke za sport Danilo Ikodinović izjavio je juče da su „zeleni pokreti u Srbiji potureni kao trojanski konj“, kako bi se od opozicije odvukli glasove birača koji su protiv vlasti.

(Beta)