Skip to main content

Šabić: Praktično nemoguće mesecima nezakonito prisluškivati Vučića

Info 08. апр 2021.
< 1 min čitanja

Bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izjavio je da bi faktički, nezakonito prisluškivanje telefona šefa države, u zemlji i sa najminimalnijim standardima zaštite državne bezbednosti, moralo biti nemoguće.

„Već i sam pokušaj takve aktivnosti kod nas BIA bi morala da registruje i na njega adekvatno reaguje. U tom kontekstu, priče o višemesečnom prisluškivanju Vučićevog telefona i satima i satima snimaka navodno nezakonitog prisluškivanja telefona predsednika Republike, a sve bez znanja i reagovanja BIA, zvuče zaista potpuno neverovatno i zbunjujuće, zapravo skandalozno“, rekao je Šabić, za novi broj nedeljnika Vreme.

Prema njegovim rečima, „svako ko ima elementarna znanja o tome kako kod nas uspostavljeni sistem funkcioniše, zna da je to praktično nemoguće“.

Na pitanje o aferi prisluškivanja Vučića, on je rekao da taj događaj „sve više asocira na onu narodnu ‘tresla se gora, rodio se miš’“.

„Priča je počela dramatično, inicijalno je u javnosti predstavljena kao kontinuirano nezakonito prisluškivanje predsednika, kao zavera, priprema državnog udara, pominjana je umešanost visokih funkcionera MUP-a, čak i nekoliko ministara. Prošlo je dosta vremena, takve stvari se više ne čuju“, rekao je Šabić.

(Beta, Foto: MC)