Skip to main content

Rustemi: Vučić lično poznaje šefove terorističke grupe koja je izvršila napad u Banjskoj

Jugoslavija 25. дец 2023.
2 min čitanja

Policija na severu Mitrovice zaplenila opasne predmete kojima mogu da se ugroze građani

Poslanik vladajućeg kosovskog Samoopredeljenja Adnan Rustemi izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „lično poznaje šefove terorističke grupe koja je organizovala i izvela teroristički napadu u Banjskoj 24. septembra“.

„Vučić lično poznaje šefove terorističke grupe koja je izvršila tu akciju. Pojedini Srbi su se 13. oktobra 2021. žalili Vučiću, i optuživali da teror sprovodi Vlada Kosova. Među onima koji su se žalili je i Vladimir Radojević, poznat po nadimku Mami“, napisao je Rustemi na Fejsbuku.

Ispod teksta je postavio video snimak na kojem se navodno čuje Vučić, kako nakon govora Radojevića, pita ko je sledeći govornik.

„Znam ja ovoga (Radojevića), ali ovu osobu ne“, rekao je tada predsednik Srbije.

To prema Rustemiju dokazuje da Vučić ima direktnu i ličnu vezu sa ovim pojedincima koji su šefovi terorista.

Inače, prema informacijama koje je podelio na Fejsbuku, Rustemi kaže da je telefon Radojevića pronađen „upravo na mestu gde je eksplodirala mina u kojoj je poginuo heroj, kosovski policajac Afrim Bunjaku“.

Kosovo: Policija na severu Mitrovice zaplenila opasne predmete kojima mogu da se ugroze građani

Policija Kosova je danas u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Mitrovice otkrila i zaplenila opasne predmete koji mogu da ugroze živote građana i pripadnike snaga reda.

Nadležne policijske jedinice su, „na osnovu relevantnih informacija dobijenih od građana, preduzele hitne istražne i operativne radnje u slučaju Bošnjačke mahale u severnoj Mitrovici, izvršile kontrolnu akciju i u njemu pronašle improvizovanu bodljikavu žicu (ježeve), dimne bombe, municiju i uniformu“.

„Uniforma koja je danas pronađena slična je uniformama koje je koristila teroristička grupa u Banjskoj u septembru ove godine“, kaže se u saopštenju policije.

Dodaje se da se operativne policijske akcije na terenu i dalje nastavljaju u cilju identifikovanja drugih sumnjivih predmeta kako bi se sprečilo ugrožavanje građana ili sprečio bilo kakav napad na policiju Kosova koja radi na održavanju reda i garantovanju bezbednosti.

„Kosovska policija zahvaljuje građanima na kontinuiranoj podršci i saradnji kako bi se garantovala veća bezbednost za sve“, zaključuje se u saopštenju.

(Beta)