Skip to main content

Radovanović: Dijalog Beograda i Prištine se vodi tako da nikuda ne dovede

Info 10. јул 2022.
< 1 min čitanja

"Na Kosovu moguće razne oružane svinjarije, ako će to voždu omogućiti dalji opstanak na vlasti"

Uvođenjem novih mera na administrativnim prelazima, Aljbin Kurti ne preduzima ništa ekskluzivno novo, već samo primenjuje ono što je potpisano, smatra novinar Rade Radovanović.

Radovanović dijalog vidi kao političku poštapalicu, koja se „vodi tako da nikuda ne dovede“, što odgovara i Kurtiju i Aleksandru Vučiću.

Prema njegovom viđenju, „Vučić time evropskim birokratama pokazuje – ‘pogledajte vi pod kakvim sam ja sve pritiscima, a vi me sad mučite da priznam da uvedem sankcije Rusiji, aman, dokle ćete da me mučite’“.

Radovanović procenjuje da su na Kosovu ”moguće razne oružane svinjarije, ako će to voždu omogućiti dalji opstanak na vlasti“.

On napominje da se na Kosovu „nalaze različiti interesi“ i da bi trebalo videti ko čini političku strukturu Srba na Kosovu, posebno u Kosovskoj Mitrovici, kako bi se shvatilo zašto „Vučić tako žestoko sprečava još jednu Oluju“.

Kako je ukazao, ljudi na Kosovu su između dve vatre – na izvestan način korumpirani onim što im Vučić obećava i što im Srbija daje, ali su na drugoj strani neprekidno zapitani šta će biti sutra, hoće li ih napasti i da li da se brane.

„Verovatno se još pitaju da li je Kosovo Srbija, a Kosovo je, ako me neko pita, već dosta dugo nezavisna država“, zaključio je Radovanović.

(FoNet, foto: Medija centar Beograd)