Skip to main content

Radomir Lazović znak REM-a ofarbao u roze, opozicionari slali poruke o jednoj listi

Info 21. окт 2023.
2 min čitanja

„Svi zajedno 17. na jednu stranu, da sklonimo ovo zlo“

U Beogradu je večeras održan 25. protest „Srbija protiv nasilja“, a građani su prošetali standardnom „medijskom rutom“ – Skupština, RTS, REM.

Primetan je bio osetno manji broj ljudi, a okupljenima su se obratili poslanik DS-a Srđan Milivojević i poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

Milivojević je poručio da su „u službu zla“ stali svi – škaljarski i kavački klan, i Dijana Hrkalović, i Darko Šarić, i drugi „viđeniji kriminalci“.

Kao član DS poručio je da su posvećeni jednoj listi i da nema svađa, te da o nema bližeg od Ćute i „svog prijatelja“ Pavla Grbovića.

„Nemam pravo da se borim za mandate i funkcije“, rekao je on.

Govoreći o rođendanu SNS, rekao je da je danas „mafija proslavi rođendan“. „Vučiću, predozirao si se vlašću. Jel ti nije dovoljno što si u koaliciji s Kurtijem, pa sad i Pavelića pozivaš protiv svog naroda?“, naveo je Milivojević.

Poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta poručio je da više nije vreme za reči, nego za dela.

„Svi zajedno 17. na jednu stranu, da sklonimo ovo zlo“, poručio je i vlastima rekao da će dobiti „adekvatan odgovor“ ako bilo kome iz opozicije ili građana „bude falila dlaka s glave“.

Rekao je da narod nije gladan hleba, nego pravde.

Posebno se obratio ministru Goranu Vesiću, kojem je rekao da pazi gde i šta gradi, jer kako je krenuo „vrlo brzo ćemu se desiti da postane ministar za okopavanje krompira u Zabeli“.

I on je poručio, poput Milivojevića, da je potrebna jedna lista organizatora protesta.

Poslanica DS Tatjana Manojlović obratila se svojim kolegama s RTS-a da je jedna od osnovne tri funkcije javnog servisa, ona informativna, „ukinuta malignim političkim uticajem vlasti“.

Od njih je zatražila da se osnaže i pobune i upitala ih da li ih neko ucenjuje.

Navela je da je situacija takva jer se gostovanja Vučića u Drugom dnevniku menja satima, da u javni servis dolazi tako što se najavi, kako je rekla, preko Instagrama, ali i zato što, kako smatra, niko od njenih kolega s RTS-a ne pita nijedno suvislo pitanje.

RTS je ishodište medijskog mraka„, rekla je ona.

Nakon njenog govora građani su se uputili ka REM-u, gde je poslanik Radomir Lazović ponovio poznate poruke o oduzimanju nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi zbog promocije nasilja.

Građanima je obećao da će se svim srcem boriti da ove televizije izgube frekvencije.

Zatim je okupljenima rekao da se pridruže kod ulaza u REM, gde je poručio da bi ova institucija trebalo da čuva srpski medijski prostor i da je vreme da ovo stanje medijske scene stane.

Lazović je poručio da REM radi za Pink, a zatim je znak REM-a sprejom ofarbao u roze boju, kao što je na ranijem protestu učino sa znakom RTS-a.

(Danas, Foto: KTV youtube printscrean)