Skip to main content

Radio 021 najslušanija stanica u Novom Sadu

Autonomija 14. jul 2008.
< 1 min čitanja

Novosadski Radio 021 najslušanija je radio stanica u Novom Sadu, pokazalo je istraživanje agencije Stratedžik marketing obavljeno u maju.
Konsultant za radijsko istraživanje SMMRI Darko Broćić, rekao je na konferenciji za novinare da Radio 021 sluša 16,2 odsto ukupnog novosadskog radijskog auditorijuma.
Sledeći po rejtingu je Radio AS sa rezultatom od 9,1 odsto, a zatim slede „Jesenjin“ sa 8,1 odsto i Radio Beograd 1 sa 6,1 odsto slušanosti.
Prema Broćićevim rečima, sve vodeće stanice imaju trend povećanja slušanosti, dok je u najvećem padu slušanosti novosadskog radija Planeta.
„U okviru grupe slušalaca uzrasta od 25 do 45 godina, 021 je ostvario tri puta bolji rezultat u odnosu na najbližeg konkurenta sa ostvarenim udelom u slušanosti od 26,9 odsto“, rekao je Broćić.
Dodao je da u pomenutom uzrastu slušalaca slede AS sa 8,7 odsto, Planeta sa 6,4 odsto i Delta sa 6,2 odsto.
Istraživanje Stratedžik marketinga je pokazalo da u Vojvodini 25 odsto ispitanika ima mogućnost da sluša radio preko interneta, dok je broj onih koji ga slušaju na taj način 10 odsto.
Vojvođani u većem procentu slušaju zabavnu muziku. Za tu vrstu muzike opredelilo se 57 odsto ispitanika, dok se za narodnu izjasnilo 36 odsto.
U odnosu na prethodna istraživanja, primećena je veća slušanost radija u terminu od 17 do 19 sati, dok je i dalje ovaj medij dominantan u odnosu na televiziju u prepodnevnim satima.
Istraživanje je sprovedeno od 19. do 25. maja na teritoriji Srbije na uzorku od 4.327 ispitanika, koji su vodili evidenciju o slušanosti radija u intervalima od po 15 minuta. Korekcija uzorka rađena je po polu, starosti, regiji, tipu naselja i školskoj spremi.

(Beta)