Skip to main content

Radenko Popić: Naprednjaci i Linta-kinta

Autonomija 13. mar 2014.
2 min čitanja

Komentar Miodraga Linte vezan za potpisivanje Protokola o saradnji nekoliko izbegličkih udruženja i DS kao i obično vrvi od cinizma, laži i kleveta, jer se od ranije zna da on nema morala ni kao morski krastavac.

Potpisnici koje optužuje Linta, potpisali su navedeni protokol zato što su pokrajinska vlada i DS pomogli a i danas pomažu stotine izbegličkih porodica i što je na inicijativu DS još 2007. godine forimran Fond za pomoć izbeglim, prognanim i raseljenim licima u Vojvodini iz čijih je sredstava i poslanik Linta dobijao novac za svoj (ne)rad. Postavlja se pitanje, kako je poslanik Linta od Pokrajinskog sekretarijata za rad zapošljavanje i ravnopravnost polova prije par godina mogao uzeti preko 5.0000 eura za nekakve obuke izbjeglica da bi se lakše zapošljavali (rezultat nula), kada danas te iste ljude toliko optužuje i blati.

Odakle poslaniku Linti pravo da nekom spočitava lični interes kada se upravo za svim njegovim finansijskim aranžmanima godinama vuku prljavi tragovi, i kada je on uslovio podršku SNS ličnim mjestom u parlamentu. Za razliku od njega, koji je potvrđeni profiter i koji je prodao SNS-u potpise izbjegličke deklaracije o rušenju prava izbjeglica u Hrvatsku (zbog čega je protiv njega podnesena i krivična prijava), niko od potpisnika protokola sa DS nije dobio ništa, niti je tražio išta, niti je bilo kome od tih ljudi DS išta nudio. Potpisnici podrške DS-u tvrde da će izbeglice u Vojvodini imati od ovog protokola pet puta veću korist nego izbeglice u Srbiji od LIČNOG sporazuma poslanika Linte i SNS, od čijih odredbi za godinu i po dana nije ostvarena ni jedna.

Svi ovi navodi se mogu provjeriti pa da se vidi ko laže a ko govori istinu. Neka je na čast SNS-u koji se na sva usta hvali borbom protiv korupcije, kriminala i nemorala u Srbiji a sa likovima poput Linte Miodraga sklapa sporazume koji direktno štete naugroženijem dijelu srpskog nacionalnog korpusa. A što se tiče optužbi gospodina koga od milošte izbeglice zovu Linta-kinta, da je jedan od potpisnika protokola sa DS zagovarač Vojvodine kao republike, navedeni potpisnik protokola nije ni prisustvoavao zasedanju Četvrte Vojvođanske konvencije, koja inače okuplja najeminetnije i najstručnije ljude u Pokrajini, i na čijem bi zasedanju gospodin Linta mogao biti samo redar koji upućuje delegate i goste gde treba da sednu.

Radenko Popić
(autor je predsednik Regionalnog odbora za pomoć izbeglicama Vojvodine)