Skip to main content

Rada Trajković 17 sati zadržana na prelazu Merdare

Info 16. dec 2022.
2 min čitanja

"Vučić u panici, agent BIA na vezi s Beogradom"

Aleksandar Vučić u poslednje vreme više ne kontroliše svoje reakcije i doživljava me kao nekog od koga mu preti neka opasnost. Čim angažuje ovoliku policiju i BIA oko mene, verovatno je u panici. Srećom što se ne uzbuđujem i mirno sve podnosim. Čekam da vidim do kada će trajati njegovo iživljavanje, kaže za Danas Rada Trajković, političarka sa Kosova, koju već 17 sati drže na srpskoj strani prelaza Merdare sa Kosovom, objašnjavajući razloge zbog čega joj se ovo dešava.

Navodi da posle toliko vremena čekanja već zdravstveno popušta i da joj se pojavljuju ogromni endemi na nogama, a insulin koji koristi će joj uskoro stići.

Upitana da li je razlog svemu „odmazda“ Srbije kosovskoj strani koja je uhapsila dva Srbina, bivša pripadnika policije, odgovara da to nema veze.

– Ne. To nema veze. Juče kada sam ulazila na Kosovo držali su me četiri sata i pre hapšenja Trajkovića sinoć. Kada sam se vraćala, ponovo sam prošla kosovsku stranu i našu i policija je šoferu, mom sinu i meni uzela dokumenta i držala ih četiri sata i petnaest minuta. Kada sam ih upozorila da krše zakon i drže dokumenat duže od četiri sata, onda su reagovali dosta profesionalno. Ali se tada pojavljuje mladi dečko koji je rekao da je iz BIA i odbio da se identifikuje rekavši da je iz BIA i da je to služba koja ne otkriva identitet svojih ljudi. Na moje pitanje kako da mu verujem jer može da kaže i da je marsovac, i pitanje da mi kaže šta hoće od mene, odgovorio je da očekuje iz Beograda da mu daju dalja uputstva – opisuje ona dešavanja od sinoć i noćas.

Kako kaže, na pitanje da je privedena, uhapšena ili se od nje očekuje samo razgovor, budući da je spremna da sve izvrši, nije dobila odgovor.

– On je držao naša dokumenta i na povremene naše upite šta se dešava govorio da još nije dobio uputstva iz Beograda. A u poslednja četiri sata ga nema i neće da komunicira sa nama. U međuvremenu je moja ćerka ovlastila kancelariju Zdenka Tomanovića koji su bili potpuno iznenađeni onim što mi se dešava – kaže Trajković.

Ona zahvaljuje ministru Nenadu Rašiću koji je angažpvao kosovsku policiju da nađe insulin kojeg ipak nema u Prštini, ali su joj doneli vodu i vlažne maramice.

Upitana koji će joj biti dalji koraci i hoće li tužiti državu, policiju i BIA, odgovara da će najpre pripremiti slavu u ponedeljak a zatim se baviti porodičnim problemima.

– Vraćam se na Kosovo posle slave i novogodišnjih i božićnih praznika. Moram da obezbedim novi stan jer su gazdi pretili jer živim kod njega. A u međuvremenu potrudiću se da obezbedim siguran boravak. Ostali koraci biće urađeni na preporuku advokatske kancelarije – zaključuje Trajković.

(Danas, foto: N1)