Skip to main content

PzP traži na uvid koncesioni ugovor za garaže u Novom Sadu

Info 04. okt 2022.
< 1 min čitanja

"Zašto su gradske vlasti odnedavno omogućile da počne naplata od strane Javnog komunalnog preduzeća Parking servis ispred državnih ustanova"

Pokret za preokret (PzP) zatražio je danas od gradskih vlasti da se javnosti da na uvid ugovor između Grada Novog Sada i koncesionara “Javne garaže” o izgradnji četiri javne garaže u Novom Sadu, kako bi se uverili da li se te garaže prave na štetu građana Novog Sada.

Reč je o tri podzemne garaže u Ulici Modene, kod zgrade Pokrajinske vlade i na Trgu republike, i jedna nadzemna na uglu Uspenske i Šafarikove ulice. Sve garaže su u centru grada.

PzP je zatražio informaciju da li su “Javne garaže”, čiji su osnivači “Best in Parking” iz Beča – Holding AG i “Inobačka” iz Novog Sada uslovili da postojeća javna parking mesta u ulicama u centru budu nedostupna za parkiranje, osim vlasnicima nekretnina u centru.

“Nove garaže, ukoliko okolna javna parking mesta budu nedostupna svim gađanima, neće biti dovoljne za Novi Sad. Sporne su i lokacije novih garaža, jer se prema savremenim trendovima urbanizma, kojima se brine o kvalitetu života građana, garaže ne grade u centru grada”, navodi se u saopštenju za javnost.

PzP je upitao i zašto su gradske vlasti odnedavno omogućile da počne naplata od strane Javnog komunalnog preduzeća Parking servis ispred državnih ustanova, kao što su domovi zdravlja, koji su potrebni zaposlenima i pacijentima.

“Da li se na taj način nadoknađuje budući gubitak Parking servisa zbog izgradnje javnih garaža? Ako je to tačno onda se izgradnja javnih garaža pravi na štetu građana Novog Sada”, ocenio je PzP.

(Autonomija)