Skip to main content

Protest ispred RTCG: Raonić htio da se obrati, okupljeni ga izviždali

Jugoslavija 28. jan 2023.
< 1 min čitanja

Grupa građana Podgorice okupila se danasna platou ispred zgrade RTCG-a kako bi izratili protest povodom, kako su ranije najavili, odnosa menadžmenta javnog servisa prema osnovnom pravu novinara da se slobodno izražavaju na sopstvenom jeziku, što im je garantovano Ustavom i zakonima države.

Cilj im je, kako su kazali, da na miran način iskažu otpor prema ovakvom odnosu rukovodstva RTCG-a.

Okupljeni građani istakli su transparente na kojima između ostalog piše: “Ostavka Raonića”; “Onaj jedan novinar je jedan od nas”; “Zahtjevamo javno izvinjenje”; “Imamo pravo da se izražavamo na svom jeziku”….

Funkcionerka Liberalne partije Jelena Marković kazala je za Pobjedu da je cilj protesta da se pruži podrška čovjeku kome je pogoršano zdravlje zbog mobinga i pritiska koji trpi na poslu.

“Svaki građanin ove države treba da se usprotivi takvom linču čovjeka zbog svog nacionalnog opredjeljenja, a koji je perfektan u svom poslu. Ne dozvoljavamo da se diskriminiše nijedan pojedinac, bez obzira na vjeru i naciju”, kazala je.

Ona je poslala poruku Generalnom direktoru RTCG-a Borisu Raoniću rekavši da joj je jasno da se on priklonio “sviti koja negira sve crnogorsko”.

“Postupanjem prema Žarku Božoviću pokazao je kakav je čovjek. Mi ne želimo da nam se stave žute trake na ruke, potrudićemo se da nas ne stave u položaj koji žele da nas stave”, kazala je.

Okupljenima se obratio i Generalni direktor Javnog servisa koji je kazao da su pozvani na razgovor ukoliko to žele.

Građani su na to odgovorili zvižducima i skandiranjem “izdaja” i “ostavka”.

(Portal Analitika, Foto: Pobjeda)