Skip to main content

Priveden pripadnik Narodnih patrola, sa snajperom krenuo u Beograd na protest

Info 15. феб 2023.
< 1 min čitanja

Skup protiv izdaje Kosova ispred Prdsedništva Srbije organizuju Narodne patrole, odnosno pripadnik ove organizacije Damjan Knežević

Novosadska policija privela je pripadnika ultradesničarske grupe „Narodne patrole“ iz Bačke Palanke Dejana B. kod koga je pronađena puška sa optičkim nišanom i municijom, potvrđeno je medijima u MUP-u.

MUP je saopštio da su pripadnici policije i BIA u Sremskoj Kamenici zaustavili automobil „Sitroen“ kojim je upravljao D.B. (36), a na suvozačevom mestu je sedela J.Š. (31). U automobilu je ispod zadnjeg sedišta pronađen karabin, sa postavljenim optičkim nišanom i više komada municije.

Sumnja se da je D. B. krenuo za Beograd na protest protiv izdaje Kosova, koji je najavljen za sredu uveče ispred Predsedništva.

Kako prenose mediji, skup protiv izdaje Kosova ispred Prdsedništva Srbije organizuju Narodne patrole, odnosno pripadnik ove organizacije Damjan Knežević.

Knežević je poznat po tome što se u javnosti hvalio svojim vezama sa Vagner grupom, a početkom decembra na mreži Telegram je objavio fotografiju posete centru paravojne grupe Vagner u Sankt Peterburgu.

(N1, Foto: Beta)