Skip to main content

Pretučeni aktivisti SPS u Vrbasu

Aktuelno 23. apr 2017.
2 min čitanja

Na dan održavanja vanrednih lokalnih izbora Martin Samardžić i Dado Milović, dvojica članova Socijalističke partije Srbije (SPS) brutalno su napadnuta od strane nepoznatih lica za koje se sumnja da rade za Srpsku naprednu stranku (SNS). Incident se dogodio ispred biračkog mesta broj 4 u Starom Vrbasu oko 13,00 časova.

Njima je na izlazu sa parkinga ispred biračkog mesta put preprečilo desetak automobila različitih vojvođanskih registracija. Rečeno im je da izađu iz automobila, nakon čega su brutalno pretučeni.

vrbac, sps, pretuceni, izbori

tuca, vrbas, sps, sns, izbori 2

“Prišao mi je čovek iz jednog automobila i rekao da izađem. Pitao me za koga radim. Rekao sam da sam na terenu kao omladinac SPS i da sam došao po svog stranačkog kolegu koji je u biračkom odboru. Čovek mi je rekao da mi ne pada na pamet da dalje išta radim po terenu i udario me po licu. Martin Samardžić je izleteo iz auta da me odbrani, ali ga je ovaj bukvalno pesnicom bacio na zemlju”, rekao je Milović.

Intervenisala je i policija, a prema rečima Marjane Maraš iz SPS-a, Samadžić je odvezen u hitnu pomoć kako bi mu bila pružena lekarska pomoć.

Inače, i pored najava da će izborni dan proći sa manje tenzija u odnosu na dane izborne tišine kada su partijske brigade SNS obilazila i pretila kandidatima za odbornike SPS u selima opštine, presretanja na terenu i zaoštravanje odnosa na relaciji dojučerašnjih koalicionih partnera dovelo je do prvog fizičkog obračuna već na polovini izbornog dana.

R. Ivanoska (Autonomija)