Skip to main content

Preteći antiukrajinski grafiti na zgradi u kojoj živi član Glavnog odbora LSV

Vojvodina 24. феб 2023.
2 min čitanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahtevala je danas od nadležnih državnih organa da uhapse i sankcionišu osobe koje su na zgradi u Novom Sadu, u kojoj živi član glavnog odbora Slobodan Zonić, ispisali poruke mržnje i neprimerene sadržine.

Na fasadi zgrade crvenim sprejem ispisano je “Zonić ukrajinski plaćenik” i “Zonić ukrajinski nacista”.

Slobodan Zonić je u saopštenju upitao: “Da li sam ukrajinski plaćenik i nacista ako smatram da je napad Rusije na Ukrajinu akt agresije na suverenu državu?”

“Da li sam to zato što podržavam Ukrajince koji se gle čuda brane i ne daju svoju teritoriju?”, upitao je on.  

U saopštenju se navodi da su u toku noći svi grafiti prekrečeni.

LSV: Podrška Ukrajini, sankcije Ruskoj Federaciji

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da je “sramotno i moralno neodrživo” što Srbija ni godinu dana od početka agresije Ruske Federacije na Ukrajinu nije uvela sankcije Rusiji i time stala na stranu jedinstvene i demokratske Evrope.

“Mi stojimo uz hrabri ukrajinski narod. Ukrajinci su pokazali 365 dana borbe, hrabrosti, nesalomivosti i istrajnosti. Tražimo da država Srbija stane uz Ukrajinu i stvari nazove pravim imenom. Nema neutralnosti kada je reč o tako strašnim i masovnim zločinima koji se čine u Ukrajini. Nama nije mesto uz ovakvu Rusku Federaciju i zločinački režim Vladimira Putina”, navela je LSV u saopštenju za javnost.

Glavni odbor LSV

Dodali su da je agresija na Ukrajinu pokazala zločinačko lice Putinovog režima i naveli da je u proteklih godinu dana u Ukrajini poginulo gotovo 300.000 ljudi, od kojih je više od 10.000 civila, da je raseljeno i izbeglo više od osam miliona građana Ukrajine, te da je u velikoj meri razorena ukrajinska saobraćajna i energetska infrastruktura, a privreda je doživela nemerljive devastacije.

LSV je prvog dana ruske agresije podržala suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, a uz zastave Srbije i Vojvodine, na zgradi LSV vijori se i zastava Ukrajine.

“Podrška Ukrajini! Stop ruskoj agresiji!”, poručila je LSV u saopštenju za javnost.

(Autonomija, foto: LSV)