Skip to main content

Preminula glumica Mira Furlan

Kultura 22. jan 2021.
< 1 min čitanja

Glumica Mira Furlan preminula je u 65. godini, objavljeno je na njenom zvaničnom Tviter nalogu.

Glumica je preminula u sredu 20. januara, piše portal Nova.rs.

Uzrok smrti još nije poznat, ali je kreator serije „Vavilon 5“ koji se oprostio od nje na društvenim mrežama, napisao da je već neko vreme imala zdravstvene probleme.

„Ovo je noć velike tuge, naša prijateljica i saputnica otišla je putem na kom je više ne možemo uhvatiti. Ali kao i sa svim drugim, stići ćemo je jednom i verujem da će imati mnogo priča za nas tada i da će još mnogo važnih uloga podeliti sa univerzumom“, napisao je Majkl Stražinski, prenela je Nova.rs.

Rođena je 7. septembra 1955. u Zagrebu, igrala je u mnogim filmovima i serijama jugoslovenske produkcije, a u SAD je bila poznata po ulozi Delen u televizijskoj naučno-fantastičnoj seriji Vavilon 5 i po ulozi Danijel Ruso u seriji Izgubljeni.

U SFRJ je bila jedna od najvoljenijih glumica poznata po rolama u ostvarenjima kao šti su Otac na službenom putu (1985) Emira Kusturice, koji je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalui Lepota poroka (1986) Živka Nikolića, piše nova.rs.

Krajem 1991. godine Mira Furlan i njen suprug emigrirali su iz SFRJ kako bi izbegli političke pritiske i etničke tenzije koji su ih pratili zbog krize u kojoj se bivša država nalazila.

(Beta, foto: N1)