Skip to main content

Prekršajne prijave protiv aktivista i članova NDNV-a iz Pančeva iako ih niko nije ni legitimisao

Vojvodina 03. дец 2021.
< 1 min čitanja

Aktivisti Građanske akcije Pančevo i saradnici portala “Pančevo siti” Ljiljana Spasić i Branislav Spasić dobili su na kućnu adresu prekršajne prijave zbog toga što su bili na mestu gde se održavala blokada puta u tom gradu prošle subote, iako ih niko nije legitimisao tom prilikom.

“Mi smo došli na protest da ispratimo šta se dešava na blokadi puta ka Beogradu, o čemu smo se obavestili preko društvenih mreža. Niko nas nije legitimisao, niko nije tražio nikakve podatke, niko od policajaca nam nije ni prišao. A uredno su uneti svi podaci u prijavi: od adrese, matičnog broja, broja lične karte… Mi se pitamo odakle im sve to”, kazala je za Autonomiju Ljiljana Spasić.

Dodala je da oni ne kriju svoje aktivnosti, ali da je nečuveno da se ovakve stvari dešavaju.

“Mi svoje aktivnosti ne krijemo, za razliku od njih. Za razliku od njih, mi ne nosimo kapuljače”, kazala je Ljiljana Spasić.

Ona je navela da im je prekršajni nalog od Policijske upravo Pančevo stigao juče i da u njemu piše da treba da plate kazne od po pet hiljada dinara, jer su se 27. novembra u 14 sati, u Ulici Moše Pijade, “kretali i zadržavali na kolovozu”, što je suprotno Zakonu o bezbednosti saobraćaja.

Ljiljana Spasić je rekla da oni neće platiti te kazne, već će zahtevati da ih sasluša prekršajni sud za taj “besmisleni prekršaj”.

Ljiljana i Branislav Spasić su članovi Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

(Autonomija, na fotografiji: Ljiljana Spasić, foto: N1)