Skip to main content

Poverenica o aferi u Jagodini: Prilika da se pokaže neselektivna pravda

Info 22. apr 2021.
< 1 min čitanja

Otvaranje predmeta u tužilaštvu povodom optužbi protiv Dragana Markovića Palme za navodno podvođenje maloletnica je prilika da se na delu pokaže vladavina prava i neselektivna pravda, izjavila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Janković je za N1 kazala da smatra kako u ovom slučaju nema mesta „senzacionalizmu“, bez obzira što se radi o javnoj ličnosti.

„Od naših reakcija u bilo kom ovakvom slučaju zavisi buduće poverenje u institucije i da li će se žene ohrabriti“, rekla je ona.

Poverenica je dodala da je „najbitnije da se suzdržimo od senzacionalizma i politizacije” i da je neophodno da institucije deluju efikasno i brzo.

Na pitanje da li je očekivala da tužilaštvo pozove žrtve i svedoke i ponudi im zaštitu, Janković kaže da ne treba prejudicirati šta će tužilac da uradi i da se „ne zna šta će biti potezi tužioca danas, sutra, prekosutra“.

Optužbe protiv predsednika Skupštine Opštine Jagodine Dragana Markovića Palme javno je iznela potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, a Marković ih je porekao i naveo da se 400 žena iz tog grada javilo da doborovljno tuži Tepić.

Upitana o toj tvrdnji Dragana Markovića Palme, Janković kaže da ne zna odakle Markoviću podatak koji je izneo, niti čime su te žene motivisane, ali ponavlja da ne treba da bude politizacije.

„Od mene, još jednom, puna podrška ženama da prijave svaku vrstu nasilja i sva nedozvoljena ponašanja“, rekla je ona.

(N1)