Skip to main content

Posle pisanja medija, vlast menja Plan detaljne regulacije

Vojvodina 17. окт 2022.
< 1 min čitanja

Prilaz takozvanoj „pametnoj zgradi“ čiji se objekat gradi u Ulici Vojvode Stepe, uz objekat JKP Komunalac“ će biti regulisan izmenom Plana detaljne regulacije, potvrđeno je za IN Medija. Izmenom Plana, vlasnici stanova i lokala će objektu imati prilaz iz Beogradske ulice umesto preko inđijskog šetališta kako je aktuelnim Planom regulisano.

Podsetimo da je Vojvođanski istraživačko -analitički centar (VOICE) pisao o pomenutom stambenom objektu koji gradi firma SB Company, u vlasništvu biznismena i političara Branislava Švonje, koji je svojevremeno bio hapšen i pod istragom.

Švonja u pešačkoj zoni u centru Inđije gradi takozvanu “pametnu zgradu” sa četiri sprata, ukupne površine 3744,73 metara kvadratnih i sa 32 parking mesta.

Kako je pisao VOICE, lokacija gradilišta na kojoj se gradi “pametna zgrada” nalazi se odmah uz objekat JKP Komunalac, na samom početku šetališta, u neposrednoj blizini trga kod Glavne pošte.

Kako je ukazao VOICE, prema aktuelnom Planu detaljne regulacije, na parceli gde je počela izgradnja “pametne zgrade”, nije jasno definisano na koji način će budući stanari, vlasnici vozila, dolaziti do svojih parking mesta.

Plan detaljne regulacije usvojen još 2009. godine a izmena Plana će se naći pred odbornicima u Skupštini opštine Inđija na sednici koje ja zakazana za petak, 21. oktobra 2022. godine.

Kako se navodi u predlogu izmene Plana – Plan se radi za deo Bloka 42, koji predstavlja prostornu i funkcionalnu celinu, a u cilju stvaranja planskog Između ostalog, izmenom plana je predviđeno da prilaz „pametnoj zgradi“ automobilima ipak bude iz beogradske ulice.

Prema aktuelnom Planu detaljne regulacije, na parceli gde je “pametna zgrade”, nije jasno definisano na koji način će budući stanari, vlasnici vozila, dolaziti do svojih parking mesta. Jedini način da dođu je prolazak kroz šetalište što će samo povećati broj vozila koja svakodnevno ometaju pešake, uglavnom roditelje sa decom.

M. Blečić (IN Medija)