Skip to main content

Poslanik Sabora traži pare za „navijačke aktivnosti predsednice“

Jugoslavija 28. нов 2018.
< 1 min čitanja

Poslanik hrvatskog Sabora SDP Arsen Bauk, podneo je amandman na budžet tražeći veća sredstva za Ured predsednice i otvaranje računovodstvene stavke „Navijačke aktivnosti i rekviziti“, s obzirom da se tokom sledeće godine, kako je naveo, održava niz evropskih i svetskih ekipnih i pojedinačnih takmičenja.

Bauk je u zahtevu naveo da se održava, između ostalih i svetsko rukometno, košarkaško, vaterpolo i atletsko prvenstvo, kao i još niz evropskih i svetskih ekipnih i pojedinačnih takmičenja i traži 20 hiljada dodatnih kuna za „navijačke aktivnosti“ predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, preneo je Index.hr.

U obrazloženju naglašava da će ova godina ostati upamćena ne samo po istorijskim uspesima hrvatskih sportista, nego i po značajnom učešću predsednice Hrvatske u njihovom obeležavanju.

Hrvatski sabor bi, kako je naveo, prihvatanjem ovog amandmana jasno i nedvosmisleno izrazio podršku predsednici u daljim aktivnostima sličnog tipa, posebno imajući u vidu da će se i tokom 2019. godine održati niz značajnih međunarodnih sportskih manifestacija na kojima se mogu očekivati uspesi hrvatskih sportista.

Bauk je istakao da ako se ima u vidu da je 2019. ujedno i predizborna godina, i da postoji velika verovatnoća da će se te ektivnosti iskoristiti u pretkampanji, osim prisutnosti finalnim utakmicama, verovatno će postojati i potreba i za polufinalnim utakmicama, a možda i u fazi takmičenja po grupama.

Takođe, Bauk „upozorava“ da je predsednica na pitanje hoće li ići na ključnu utakmicu grupe Lige nacija u fudbalu, a koja se održavala na Vembliju, odgovorila da ne zna da li će doći jer nema dovoljno finansijskih sredstava.

(FoNet/Danas)