Skip to main content

Poslanik Bundestaga: Dragi predsedniče Vučiću, ovo nije zavera, niti kampanja – izolovani ste

Info 18. jan 2024.
< 1 min čitanja

"U pismu evropskih zvaničnika, u koje je briselski portal Politiko imao uvid, apelovano je da se sprovede nezavisna istraga o svim prijavljenim izbornih nepravilnosti u Srbiji i tvrdnjama o prevari"

Predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihael Rot objavio je danas poruku Aleksandru Vučiću da je 24 poslanika EP zatražilo od EU nezavisnu istragu izbornih neregularnosti u Srbiji.

„Dragi predsedniče @avucic, ovo nije ni zavera, niti kampanja socijalista. Vi ste totalno izolovani“, naveo je Rot.

On je naglasio da su 24 poslanika iz cele Evrope pozvala Evropsku uniju da istraži izborne nepravilnosti i da uputi preporuke kako bi se osigurali slobodni i fer izbori u Srbiji.

Rot je na društvenoj mreži Iks objavio i zvaničan dokument 24 evropskih političara, među kojima su i šefovi spoljnopolitičkih odbora nekoliko nacionalnih parlamenata, kojim se predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i drugi predstavnici EU da pokrenu istragu o optužbama za prevaru na decembarskim izborima u Srbiji.

U pismu evropskih zvaničnika, u koje je briselski portal Politiko imao uvid, apelovano je da se sprovede nezavisna istraga o svim prijavljenim izbornih nepravilnosti u Srbiji i tvrdnjama o prevari.

Među 24 potpisnika pisma su predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog parlamenta Mihael Rot i njegov kolega iz Francuske Žan Luj Burlanž, kao i predsednici spoljnopolitičkih odbora Italije, Danske i Luksemburga.

(Radio 021, foto: printscreen X)